THIS PAGE IN
ENGLISH

 

Taxi's op Bali & Lombok

Bluebird TaksiNaast de vele brommertjes, jeeps en camionettekes rijden er ook taxi's op Bali & Lombok.

Er zijn 3 'soorten' ... Je hebt de maatschappij Bluebird Taksi (meestal bleekblauwe wagens), de maatschappij Ngurah Rai (meestel donkerblauwe taxi's), en de speciale luchthaventaxi's (ook van Ngurah Rai).

Taxi-vervoer vanuit de luchthaven kan enkel met de luchthaventaxi's. Bij het buitenkomen op de luchthaven begeef je je naar de taxi-kiosk en koop je een rit. De prijzen staan geafficheerd en zijn afhankelijk van uw bestemming, de teller wordt dus niet gebruikt. Je krijgt een taxi toegewezen, toont je bonnetje en je kan vertrekken. Dit systeem is ingevoerd om bedriegers en verwarring uit te sluiten.

De bestuurders van Ngurah Rai-taxi's zullen veelal proberen een vast tarief af te spreken ipv hun teller te gebruiken. Ook hun tellers zijn soms anders ingesteld. Je betaalt meestal meer dus bij hen.
De site van Ngurah Rai: http://ngurahraitaxibali.com/ (maar die blijkt down te zijn en hun nieuwe site is niet te vinden)

Wij vertrouwen enkel op de taxi's van de Bluebird-groep. Hun tellers staan allemaal gelijk geijkt én ze gebruiken ze standaard! Ze hebben een vrij goede dispatchingdienst, die ook nieuwe chauffeurs tot uw bestemming begeleidt.
De site van de Bluebird-groep: http://www.bluebirdgroup.com/

De prijzen zijn, naar westerse normen spotgoedkoop. In 2005 heeft de Indonesische overheid de brandstofprijs verdubbelt (voordien stak de overheid er eigenlijk de helft aan toe). Daardoor waren de taxi's in 2006 wel een stuk duurder dan in 2004, maar nog steeds, naar ons normen, spotgoedkoop !

Wil je je een dagje wat in Bali of Lombok laten rondrijden... vraag dan een taxichauffeur hoeveel hij vraagt voor een volledige dag, spreek een vaste prijs af en laat je rijden, zonder meter. Je staat versteld van hoe weinig je dit kost. Je private driver voor een prikje !

De logo's van de Bluebirdtaxi's op Bali & Lombok

   

Lokale telefoonnummers:
Bluebird Bali : 701111
Bluebird Lombok: 627000