Golfen op Bali & Lombok

Ikzelf heb me er nog nooit aan gewaagd, op de mini-variant na. Maar voor liefhebbers van golf... waar kan je beter golfen dan in een prachtige tropische setting !
Voor hen hier een mini-overzichtje van de golfterreinen op Bali & Lombok.


Op Bali zijn er 4 hele mooie golfbanen. Bij alle vier kan je tegen betaling, als niet-lid, er toch gebruik maken.


Er is de wereldbekende Bali Golf & Country Club, aangelegd in 1991. Deze bevindt zich in chicque Nusa Dua. Deze golfbaan, met zijn 18 holes loopt over glooiende heuvels, door palmbossen tot aan de kust.
Hun website: www.baligolfandcountryclub.com

Bij het Grand Bali Beach Hotel in Sanur is er een 9-holes golfbaan.

Vlak aan de oevers van het bratanmeer te Bedugul is er de Bali Handara Kosaido Country Club. Zij hebben een bekroond, goed onderhouden 18-holes golfterrein.
Hun website: www.balihandarakosaido.com

Het meest indrukwekkende golfterrein is dat van de Nirwana Bali Golf Club, dichtbij Tanah Lot, in Tabanan, ook 18 holes. Aangelegd in 1997.
Hun website: www.nirwanabaligolf.com

In Lombok heb je twee golfterreinen.
De Lombok Golf Kosaido Country Club, een 18-holes baan, nabij de Sire-bay, aan de Noord-Westkust van Lombok. De eerste 9 holes met zicht op het strand en de zee. De laatste 9 met zicht op de Rinjani-vulkaan.

Je hebt er ook de Golf Rinjani Country Club, ook een 18-holes baan op 500 meter boven de zeespiegel, met bijhorend clubhuis, coffee-bar, zwembad, villa's om er te verblijven en een shop met golfmateriaal. Deze terreinen bevinden zich op een 35 km van Senggigi.

Meer info over alle terreinen en reserveren kan via deze engelstalige website:
www.golf-bali.com