Het prachtige strand genaamd "Dreamland"

(14/02/2009) Vorig jaar schreef ik onderstaande tekst. Maar tijden veranderen snel in Indonesië. U ziet de rotsblokken op het midden van de bovenste foto, achteraan? Wel, daar zijn ze nu grote stukken (vierkanten) aan het uithouwen/uitsnijden en daar worden gewoonweg villa's op gebouwd. Het zijn zo vierkanten van 20 op 20 ... en meer. Volgens een goede lokale bron zou het volk er weggetrokken zijn en is de rust er heel wat minder door de bouwwerken. Als ik tijd vind, zal ik op m'n volgende reis eens zelf gaan loeren...


Eén van onze volgende bestemmingen is beslist het strand genaamd "Dreamland". Hier zijn we dus nog niet geweest !

Dreamland Beach

Dreamland is een verhaal (en een strand) apart. Vele toeristen vinden de weg naar dit strand niet. Het ligt wat afgelegen en door sommige toeristen die er reeds zijn geweest wordt de locatie geheim gehouden. Nochtans is er hier en daar op internet iets over te vinden, ook m'n goede vriend die op Bali woont is er al af en toe geweest. Dit zou het mooiste strand van Bali zijn, met het prachtigste water én praktisch altijd erg rustig.

Dreamland BeachAls je voorbij de poort bent (Voor een kleine 5000 rupiah -nog geen halve euro- krijg je een parkeerticketje) van het pad die naar het strand leidt, kom je als het ware terecht in een maanlandschap, heel droog en dor. Ooit zou hier een 18 holes golfterrein komen met villa's en alle faciliteiten... ooit. Enkele kilometers verder kom je aan het strand ... wow !

De golven zijn hier ideaal voor surfers én dus wat te gevaarlijk om kinderen in te laten zwemmen, maar hier kan je een dagje zalig rusten en de prijzen in de kleine houten restaurantjes zijn spotgoedkoop. Een bintang voor 10.000 rupiah (± € 1), alsook een nasi-goreng voor diezelfde prijs. Je vindt er ook Westerse schotels, die zijn dan ietsje duurder. Het huren van parasols en zetels is hier ook geen probleem. De zee is hier prachtig blauw !

Zonsondergang Dreamland Beach
Deze site is het resultaat van een gefaald project genaamd "Pectau Graha Development". Een plan van Tommu Suharto, de jongste en corrupte zoon van de voormalige Indonesische president Suharto. Dit project was gestart in 1995, maar is in 1997 helemaal stilgelegd. De oorzaak: de grote financiële crisis die daar begon in 1997. Er was ook een vijfsterrenhotel gepland, net zoals een golfbaan en vanalles en nog wat. Het zou één van de meest extravagante toeristische plaatsen zijn op Bali ... zou. Nu dus een super gezellig prachtig strand.

In 2006 is Tommy Suharto vrijgelaten uit de gevangenis en hebben een groep boeren van Jimbaran een rechtszaak aangespannen tegen hem voor het onrechtmatig onteigenen van hun landerijen voor zijn luxe-project. Ze eisen dan ook een schadevergoeding voor de 74 hectaren die toen ingenomen zijn voor het project.

Ben je de drukte van Kuta even moe tijdens het hoogseizoen, trek dan eens hier naartoe. Buiten het seizoen is het hier zelfs super-rustig... een waar droomstrand...

De exacte locatie van Dreamland kan je wel vinden via Google Earth... ;-)