• Goedkope homestays, leuke boetiekhotelletjes, mastodonten van vakantecomplexen. Voor ieder wat wils op Bali & Lombok!!
    klik hier

 

Lombok - hotels

Op lombok hebben we zowel in 2004 als in 2006 in de hetzelfde hotel gelogeerd. De naam van het hotel was echter veranderd (in de loop van 2005)...
Er zijn natuurlijk nog meer hotels op Lombok, waarvan het Novotel in Lombok een mooi hotel is vlakbij Kuta, Lombok . In Senggigi heb je het viersterrenhotel de Sheraton, maar er zijn nog vele andere goedkopere logementen te vinden ook, zoals bvb de Bukit Senggigi, waar ik in 2009 vijf nachten ben gebleven !Holiday-Resort Lombok, Senggigi, Lombok
(Voordien: Holiday-Inn Lombok)

© 2006 Peter Van Doorn In 2004 hebben we 3 nachten in dit hotel geboekt via een lokale reisagent.
We konden dit dan nog kosteloos opsplitsen in 2. 2 nachten in dit hotel, 4 dagen op eigen houtje naar de gili's, en hop terug naar de toenmalige Holiday-Inn voor nog 1 nacht. Ideaal !
De kamers beneden hebben een 'buiten-badkamer', heel tof, volledig afgescheiden en overdekt, maar je waant je buiten. Verder zijn er veel voorzieningen: winkeltje, kinderoppas, kinderclub, wasserij, internetroom, enzoverder.

Het restaurant hier is, zeg maar, niks speciaals. Je gaat beter in Senggigi iets eten. Je hebt daar wel veel keuze en praktisch alle zaken voorzien gratis transport terug naar het hotel, je hoeft dus geen taxi te bellen !

In 2006 konden we het niet laten om er terug te logeren. Wat ik daar superzalig vind is het feit dat het heel ruim is én er praktisch geen volk was (toch toen wij gingen, buiten seizoen)...Ik hou niet van drukte. De hoteluitbaters zien het wel liever anders, maar voor hen is er juli en augustus, dan zal je ons niet zien op Bali!

Als het je verjaardag is tijdens je verblijf, laat je partner dit melden bij aankomst, dan krijg je op je verjaardag een lekkere taart met de complimenten van het hotel.

 

Adres: Senggigi Beach, Lombok, Indonesia
Email: reservationmgr@Holidayresort-lombok.com
Website : http://www.bluebirdgroup.com/holiday/
tel: +62-370-693444
Fax +62-370-693092Bukit Senggigi, Senggigi, Lombok
Seaview Cottages

In 2009 heb ik 5 nachten in dit hotel doorgebracht. De normale prijs voor een kamer bedraagt ongeveer 400.000 Rupiah ( dat is ongeveer € 26 ), inclusief lokaal ontbijt (dus geen Continental Breakfast Buffet).

Voor de meeste kamers moet je de trappen op, maar je kan dan ook vanop je kamerterrasje de zee zien, aan de andere kant van de straat, over de huizen heen. Bij goed weer zie je zelf de Agung-vulkaan op Bali, in de verte.

Dit hotel is heel populair bij de lokale bevolking die in het weekend naar Senggigi afzakt. Het is dan ook minder netjes en proper dan hotelletjes die wij zo gewoon zijn, maar eigenlijk is alles tiptop in orde. Vrij grote kamers met een goede airco (behalve de bovenste rij kamers, daar zit een trage oude airco). Je hebt een TV'tje, telefoon, koelkast, safe en een wc en douche. In sommige kamers is er ook een bad. Luxe voor de bagpacker, maar toch een klasse lager voor de echte hotelgangers. Aan de overkant van de straat loopt een weggetje naar het strand. En het grote voordeel, je zit vlak in het centrum, dichtbij de Marina Pub (aanrader), en de Happy Café (nog een aanrader). Internetcaféetje, winkeltje en ATM zijn ook dichtbij. Al bij al een goed hotel, met een heel vriendelijke staff.

Er is ook een laundry-service en room-service, al zijn er vele betere restaurantjes vlakbij !

Adres: JL. Raya Senggigi, Km 13 (Senggigi Hill Side), Lombok, Indonesia
Email:
Website :
tel: +62-370-
Fax +62-370-