Zalig luilekkeren...

© 2004 Peter Van Doorn Op de Gili-eilandjes kan je zalig relaxen. Geen geluid van auto's of motors (enkel soms van een bootje). Zalige zand- én koraalstranden.
Er zijn vele restaurantjes en alles uit de zee is er lekker vers. Zalige coctails ook trouwens.

Indien je het echt niet kan laten je vrienden instantjaloers te maken, is er ook wel een cybercafeetje. Eigenlijk meer: 2 computers in een open restaurantje. Hier gaat het via de sattelliet met een lekker grote schotel op hun dak.

Wij logden even in op een chatbox waar we reeds vaak kwamen en vele mensen geloofden ons toch niet. Dan maar nog wat geluilekkerd in de zon.

Ik heb er ook een hele tijd gesnorkeld (dat ben ik op de foto) en ik was natuurlijk verbrand op mijn rug en nek. Och ja, het woog niet op tegen de zaligheid van daar snorkelen.

Op een gegeven moment viel de elektriciteit op het eiland volledig weg en was het echt echt superstil. Nog nooit zoveel sterren gezien als daar die nacht, vanop dat kleine eilandje nabij Bali en Lombok... mooi mooi mooi.

Geen politie op de Gili's, ideaal voor de liefhebbers van een oosters jointje. In sommige restaurantjes staat Steak Magic Mushroom gewoon op het menu, vooral op Gili Trawangan (lokaal ook wel Gilii Tralala genoemd, omdat er op dit eilandje vaak lang gefeest wordt.)

Kortom, deze eilandjes zijn een ideale plaats om volledig tot rust te komen (gili air & meno) of om erbij ook eens lekker uit de bol te gaan op Gili 'Tralala'. Tel daarbij de prachtige koraalriffen, de witte zandstranden, de supermooie zonsondergangen, prachtig helder water vol met felgekleurde vissen en het feit dat er geen auto's of motoren op de eilandjes rondrijden, dan weet je dat je hier eens moet geweest zijn.