Hotels

Goed om weten : de meeste hotels hebben geen zoetwatervoorziening. Douchen enzo, het is allemaal brak water, gezuiverd zeewater. Dit is niet zo aangenaam, plakt een beetje.
* op deze pagina staan enkel hotels die we zelf hebben bezocht


Balikana Boutique Beach Resort, Gili Trawangan
Enkel volwassenen.

Hier zaten we helemaal alleen... maar niets is minder leuk. Ikzelf hou daarvan, de lokale bevolking wel wat minder.
Dit is een prachtige locatie. De kamers hebben airco en nu is er ook een zwembad (dit was nog in aanbouw in 2004 toen wij er waren).
De eigenaar was supersupervriendelijk en gedienstig en is een toffe pee, zijn naam: Madé.
Je kan tevoet naar het 'centrum', een fikse wandeling of ze brengen je met een cidomo (wel een uur afspreken om terug af te halen dan). Een cidomo is zo'n klein overdekt karretje achter een klein paardje (zie foto rechts).

Website: http://www.balikana.com/
Email : reservations@balikana.com
Tel: +62-370-622386
Extra info: beweert ondertussen wel over zoetwater te beschikken om te douchen

meer foto's


Sunrise Bungalows, Gili Trawangan

Hier ...

 

 

 


Hotel Gili Air, Gili Air

In dit hotel was het rustig, goed, lekker eten, handig zwembadje, en ze hebben ons vandaar terug naar Lombok gevaren met een privé-bootje (en ons gedropt aan de achterkant van het HolidayResort te Senggigi, waar we langs de achterdeur incheckten).

Het zicht vanonder de patio, waar je kan eten (vlak naast dit bordje op de foto), is fenomenaal, zeker bij zonsondergang of zonsopgang. U kan er zeker prachtige foto's trekken en de stilte van de Gili's geeft een enorme rust.

Er zat wel een 'Toké' rond ons hut bij nachte. Dat is een vrij groot reptiel, genre hagedis/cameleon die nogal een luid geluid voortbrengt dat klinkt als 'Toké', maar dan superluid. Er is een truuk om een Toké het zwijgen op te leggen. Dan moet je wel, als er veel andere gasten verblijven, even je schaamte opzij schuiven. OK. Dus onmiddelijk nadat de Toké heeft geroepen, roep je keihard terug met dezelfde klank, dus je doet hem na, maar kordater en luider. Dan zal hij denken dat jij een groter exemplaar bent (en dat ben je ook), en zal hij op een ander gaan roepen. Kortom, hij zal zwijgen en/of er vandoor gaan. Soms kan het enkele keren duren, maar roep elke keer onmiddelijk terug. Have fun on the Gili's ! :)

Website: http://www.hotelgiliair.com/
Email : GILIAIR@mataram.wasantara.net.id
Tel: +62-370-643580