Ons Bali-verhaal...

© 2004 Peter Van Doorn Jaja... Bali... Ik kan er niet tegen op, kan er niet aan weerstaan...
Their way of living, de natuur, het weer, de cultuur, de mensen... kortweg Bali is verslavend!
In 1999 ben ik er 1 keer een halve dag doorgezoefd, en 1 keer erover zonder ook maar iets te zien. Eén keer van de luchthaven naar de haven, 2de keer enkel luchthaven. Toen ging ik een maandje naar Lombok voor een vakantiejob ! Bij terugkomst... een cultuurschok en het gemis !

Het ging niet weg, het bleef verdorie altijd kriebelen én ook 1 van m'n beste maten woont daar reeds meer dan 10 jaar. Ik leerde mezelf de taal via online-woordenboeken, chatte met mensen van daar, registreerde lombok.be en ga zo maar door... Het wachten kon niet blijven duren, en in 2004 overtuigde ik mn verloofde om 3 weken naar Bali (en Lombok) op reis te gaan. Daar kreeg ze natuurlijk ook de kriebels te pakken en zo gingen we in 2006, ondertussen getrouwd, opnieuw 3 weken naar het aards paradijs. In 2009, ondertussen gescheiden ben ik opnieuw naar Indonesië afgezakt voor 3 weken. Indonesië is volledig verweven met m'n dagelijkse leven. De kunst in huis, het spiegelei op de nasi goreng, m'n websites, de foto's overal, bij vanalles direct terugdenken of vergelijken met iets dat ik daar heb meegemaakt, stiekem flesjes bintang afkopen van een klein Indonesisch restaurantje in Nederland en ga zo maar door... Beetje verslaafd, inderdaad!

© 2006 Peter Van Doorn Natuurlijk zijn er veel hotels/ bezienswaardigheden/ restaurantjes niet vermeld op deze site. Wel, daar ben ik nog niet geweest hé. Hier staat niks van horen-zeggen.

Veel plezier met deze site.

 

Onze contactgegevens:

U kan me mailen op koboi_belgia@hotmail.com
(Wordt wel maar wekelijks gelezen.)

Sampai jumpa,

Kuta Beach © 2006 Peter Van Doorn

Koboi Belgia

 

 

 

 

 

Online-woordenboek Indonesisch - Nederlands.
http://levensgenieter.be/kamus/