• Op Bali & Lombok zijn nog enkele actieve vulkanen. Klik op de titel voor meer info.

 

Hou je van de natuur en van allerlei dieren?
Dan vind je hier alvast enkele leuke uitstapjes die we zelf ook hebben gedaan.Jati Luwih, 20 km ten noorden van Tabanan, Bali

© 2004 Peter Van Doorn Prachtige rijstvelden, naar het schijnt de mooiste in Indonesië. In Jati Luwih valt er even niks anders te zien dan mooie rijstterassen. Een uitzonderlijk zicht !
Het dorp Jati Luwih ligt op 850 meter hoogte.

Het woord Jati Luwih betekent oorspronkelijk "sangat indah" in het Indonesisch en dit betekent dan weer: "waarlijk prachtig".

 

 

 


De mangrove, in de buurt van de haven van Benoa, Bali

© 2006 Peter Van Doorn U kan een mooie begeleide wandeling maken over steigers dwars door het mangrove bos. Let wel op van de losse planken !
Ecologisch is het behoud van het mangrove bos zeer belangrijk. Vandaar dat een Japanse stichting dit mangrove-project ondersteunt (Een donatie is in de prijs inbegrepen).

U krijgt uitleg over de verschillende soorten mangrove bomen en hopelijk ziet u veel krabben en mooie watervogels waaronder misschien zelf de helblauwe ijsvogels. De activiteiten van de dieren zijn het best in de ochtend en in namiddag te bezichtigen. Wij gingen 's morgens heel vroeg. Het doet zeer om op reis om kwart na vijf op te staan (of was het nog vroeger) maar het loont !

Hun website: http://www.mangrovecentre.or.id/De Gunung Agung Vulkaan, Bali

De Gunung Agung is de hoogste en heiligste berg van Bali. Hij is 3142 meter hoog en je kan hem vanuit bijna elk punt op Bali en de omliggende eilanden zien. Vaak is hij echter niet goed te zien door de wolken die er omheen hangen.
Als je de berg in volle glorie wilt aanschouwen kun je het beste in de maanden augustus en september vroeg in de ochtend erop uit trekken.
Op 17 maart 1963 vond de laatste uitbarsting plaats en daarbij werden ongeveer 2.000 mensen gedood. De vulkaan keerde echter weer terug in slapende toestand waardoor je nu de berg weer mag beklimmen. Je kan dit best doen met een gids. Let wel, kies een gids die niet bang is van de berggeesten anders zal hij je alleen tot de helft begeleiden.
De belangrijkste tempel van Bali, de Pura Besakih vind je aan de voet van de berg. Tijdens festivals en ceremonies in deze tempel is het niet toegestaan de berg te beklimmen.Taman Burung Bali Bird Park, Gianyar, Bali

© 2006 Peter Van Doorn Dit moet je zeker eens bezoeken !
Er leven ongewoon veel verschillende tropische vogels in dit mooie park.
Hier kan je grote ara's zien rondvliegen, toekans bewonderen, je laten achtervolgen door een kalkoen, pelikanen zien stoeien in het water, grote blauwe duiven een nest zien bouwen én nog zoveel meer.
Ze doen er ook frequent een vogelshow met roofvogels en ara's. Wat je zeker niet mag missen in dit park zijn de mooie paradijsvogels en de 'pratende' beo. In een bepaald deel kan je de papegaaien op je arm nemen voor een foto, gewoon doen!
Je kan in het park ook iets eten (Nasi Goreng, spaghetti, hamburgers, ijsjes...), het is er zeker niet duur. Dit bezoek was een heel aangename ervaring.

Adres: Jl. Cok Ngurah Gambir, Singapadu, Batubulan, Gianyar, Bali
Website: http://www.bali-bird-park.com/
Email : info@bali-bird-park.com

meer foto's


Elephant Safari Park, Taro, Bali

© 2004 Peter Van Doorn Mijn echtgenote is zot van olifantjes, we konden deze bestemming dus niet links laten liggen tijdens ons eerste reis naar Bali. En dat heeft ons niet gespeten.
Het is gewoon zalig om een ritje te maken op een olifant door een stukje broesse! Ze hebben er nu ongeveer 12 olifanten. Tot nog niet zo lang geleden leefden er nog enkele olifanten op Bali, maar die bleken opeens uitgestorven te zijn. Deze olifanten zijn dan ook geïmporteerd uit Java en Sumatra.
Op lombok zijn er wel nog enkele originele olifanten.
Na het ritje kan je eventueel daar iets eten, en dan kan je ook genieten van een kleine olifantenshow : basketballende, balancerende, op hun achterwerkzittende fantjes ... Allemaal te aanschouwen in deze show. Verder kan je fotootjes nemen lekker dicht bij enkele brave olifantjes, waarvan sommige een leuk truukje kennen. Aan de uitgang is een klein olifantjesmuseum (waar je geen foto's mag nemen).
Naar Indonesische normen is een dagje olifantenpark duur, maar hey, voor ons westerlingen niet echt dus.
Voor ongeveer 55 euro per persoon heb je de ELEPHANT SAFARI RIDE TOUR(Pickup Hotel, Airconditioned Transport, park inkom, rit op een olifant, lunch en verzekering, Retour Hotel)... En voor ongeveer 40 euro/pp heb je net hetzelfde maar zonder de olifantenrit.
Dit was echt een onvergetelijke ervaring.

In dit park zijn reeds vele bekende mensen geweest zoals: Jessica Biel, David Beckham, Johny Knoxville (liet hem daar beschilderen door een olifant voor z'n film Wild Boys), Julian Lennon, Steve Irwin 'The Crocodile Hunter' and many more.


Adres: Taro, Bali (plannetje op hun website)
Website: http://www.baliadventuretours.com/
Email : info@baliadventuretours.comDe Gitgit waterval, Gitgit, 9 km ten zuiden van Singaraja

© 2004 Peter Van Doorn De Gitgit-waterval is, met zijn hoogte van 45 meter, zeker de moeite waard... Maar er is een keerzijde...
Langs het lange, smalle wandelpad naar boven zijn 10tallen winkeltjes met al evenveel opdringerige verkoopsters die je stap na stap moet kunnen trotseren, heel erg vervelend. Vooral omdat je terug naar beneden moet langs hetzelfde pad.... "Sarong fivethousand..." !.

De waterval zelf is natuurlijk indrukwekkend, heel hoog (de hoogste op Bali), lekker fris... en je kan heerlijk dichtbij.

Het schijnt dat, als je heel vroeg 's morgens gaat, de winkeltjes nog dicht zijn langs het pad ! 't Is maar een tip hé...